Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Πολιτικός κι τ’ Βαλά ο Κολοβός !!!

Τι δουκήθκα  τώρα...!!!  Στις 16 Φλεβάρη του 64 ...επαναληπτικές εκλογές...!!!  Το χωριό μας όλοι οι υποψήφιοι το θυμόταν τέτοιες μέρες ...ακόμα κι αν χρειαζόταν να έρθουν και με μουλάρι.  Γεμάτοι με χύμα τσιγάρα ...και από υποσχέσεις ένα σωρό...!!!  

Ο πιο γνωστός ήταν ο Μανέντης της ΕΡΕ  και ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου της Ε.Κ..!!! Ήταν οι εκλογές που ο Γ.Παπανδρέου είχε βγει πρωθυπουργός με 52,87%...!!!  Οι αντίπαλοι είχαν λυσσάξει...!!! Έπρεπε το Λιβαδερό ...κάτι να κάνει...!!!  Όταν ερχόταν ο Παπακωνσταντίνου και αγόρευε με άπταιστη καθαρεύουσα όπως και όλοι άλλωστε ...τα έλεγε τόσο καλά …
που κανένας δεν καταλάβαινε...!!!
Τι είπι ρα η Μιχάλτ’ς;  Ά ρα να ιδείς τι καλά που τ’ ‘αλιγει …κι μ’ ‘επιασει κι απ’ του χέρ’...!!!  Κι έσκυψει κι μ’ είπει ...ότι δα βάλ’ στ’ ΔΕΗ του Γιουργούλ’...!!!
Αλλά κι γώ  δα τουν πααίνου ένα γκουτσιούν’...!!! (γουρουνάκι).
Άλλου τι είπι ...ρά;
Άρα τόσου σπουδαγμένους που είνι, που να τουν καταλάβ’ς...!!!

Αφού τέλειωσε η ομιλία ...που όλοι κατάλαβαν ...ξεκίνησαν να φύγουν.  Μπροστά σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο ο κ. Μιχάλης και πίσω η συνοδεία του...!!!  Όταν κατηφόρισαν από το μεσοχώρι κάτω από το μαντρί του Βαλά ...ακούστηκε μια φωνή από το μαντρί ...Κυρ..Μιχάλη, κυρ Μιχάλη ...σταμάτησε η φάλαγγα  να  ιδούν ποιος είναι ...ίσως κάποιος οπαδός...!!!
Βγαίνουν από το μαντρί ...καμιά πέντε έξη μαντραχαλάδες κι αρχίζουν να πετροβολούν το αμάξι του κ. Μιχάλη ...του προξένησαν σοβαρές ζημιές...!!!  Έφυγαν βέβαια άρον άρον...!!!

Την επομένη να σου η Διοίκηση χωροφυλακής Κοζάνης για ανακρίσεις...!!! 

Το πόρισμα της Αστυνομίας...!!!
"Σήμερον την 13ην Φεβρουαρίου ε.ε. και ώραν 5,00 μ.μ. συνέβη έν ατύχημα στην έξοδον του χωρίου Λιβαδερού κάτωθεν της στάνης του Αντωνογιάννη Νικολάου, όπου επέπεσαν κάτωθεν της οδού λίθοι προκαλώντας υλικάς ζημίας εις το αυτοκίνητον του πολιτευτού κ.Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου. Κατόπιν ερεύνης  και σχετικάς ανακρίσεις διεπιστώθη ότι  ο σκύλος ονόματι ‘’Κολοβός’’ όστις  φυλάσσων  το ποίμνιον ελάκτισεν τους λίθους και επέπεσαν επί του αυτοκινήτου.
‘Ετερον ουδέν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου