Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η Αντζυ και τα λάστιχα

ΚΑΤΟΧΗ... Πλήθος Γερμανών αρχαιολόγων αλώνιζαν την Ελλάδα... Μία Γερμανίδα αρχαιολόγος πέρασε από το χωριό αλλα έμεινε λόγω κακοκαιρίας... Βράδιασε,  η Άντζυ (χαιδευτικό Ανγκέλας) πηγαίνει πρώτα σ΄ένα καφενείο και ζητάει αν μπορεί να μείνει το βράδυ...!!! Ο καφετζής την πηγαίνει σε ένα σπιτι που είχε ένα πατώσπιτο (μαντζάτο), και δυο δωμάτια πάνω που κοιμόταν δυο ανύπαντρα παιδιά...!!!

Ήταν στο σπίτι ο Μπαρμπα-Μήτσιος με την θειάκου Μήτσινα... Ήξερε η Άντζυ σπαστά Ελληνικά...!!!  Κάτσει χυσιά μ’ λέει η θειά η Μήτσινα... τ΄νέφκιασει λίγο κουρκούτ’ την έδουσει κι ένα λιγγέρι ξυνόγαλου, μια φιλούτα ψουμί, κι όπους ήταν νησκιά τα γκανταλούσει ουδ’ έτσι...!!!

 Τα σφαχτά τα είχαν στου Γιλαδόσταλοκι, τα βουσκούσει τα γαλάρια η Αντώντς κι τα στείρα η Βαγγέλτς, που ήταν κι μκρότιρους...!!!  Αφού τα όρθουσαν στου μαντρί... έδουσαν κι τα σκλιά τα πιτιράδια... κι ήρθαν στου χουριό...!!!  Ανοιγ’ν τ΄πόρτα κι γκουρλών’ τα μάτια μόλις βλέπ’ν ένα κουρίτσι άσπρου άσπρου... γαλατσιάνκου...!!!  Τί χαλεύς ιδώ μα... έφαγις, ντιρλίκουσεις; Τ΄κρέν’ η Αντώντ΄ς... Τάκεσεν...!!! λέει η Άντζυ.  Τάγκιασει του ξυνόγαλου αλλα γλέπου του γκαντάλτσεις...!!!  Πααίνει η θειάκου Μήτσινα στρών’ βιλέντσεις κι φουνάζει τα πιδιά να τ΄φέρν’ απάν΄...!!!  Σ΄έναν ουντά τα πιδιά κι στάλλου η Άντζυ...!!!  Πού να κοιμπθούν τα πιδιά...!!!  Άμ η Άντζυ κι αυτή δεν τ΄ν έπιανι ύπνους...  Στου νουβρό ήταν κι τ’ αχούρι μι του γουμάρ’ ικεί ήταν κι η χρεία...  Σκώθκει η Άντζυ για κατούρημα αλλά αλυχτούσαν τα σκλιά και ζήτησε να την πάει η Άντώντς....

Αχίντσαν να λαμανίζουντι σ’ ναχυρώνα κι αφου αργούσαν τους στουχάσκει κι η Βαγγέλτς!!! Κατιβαίνει κι αυτός κι έβγαζαν τα τζιούβια μέχρι τ΄χαράη...  Προτού αρχίσ΄ν να λαμανίζουντι τσ’ λέει η Άντζυ...  Φουρέστει αυτά τα λάστιχα να μην κάνου πιδί...!!! Σκώνουντι χαραή χαραή να πάν’ να απουλυκ’ν τα σφαχτά...  Η Α΄ντώντς ήταν στου ένα του τσκάρ’ (ράχη ) κι η Βαγγέλτς στ’ άλλου.  Πήγει μισμέρι...!!!

 Ώ Αντών΄’!!!  Σι νοιάζει άμα κάνει η Γερμανίδα πιδί ρα;  Όχ’ ρα τι μι νοιάζ’...!!!  ‘Ε!! Βγάλ’ τα λάστιχα να κατουρήσουμι ρα...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου